Vijf aanlegmanieren voor vaste planten in de openbare ruimte

  Vaste planten in de openbare ruimte zijn niet meer weg te denken. Ooit verdwenen ze met als belangrijkste reden het terugdringen van het onderhoud. Daarom draait het bij alle hedendaagse concepten om onderhoudsvriendelijkheid. Met een adequate bodemvoorbereiding, en vooral het onkruidvrij maken van die bodem, belooft elk concept een dichtgegroeide aanplant binnen één groeiseizoen, soms zelfs sneller.

  vaste planten in de openbare ruimte
  Voor de aanleg van vaste planten in de openbare ruimte zijn verschillende technieken beschikbaar. Eén daarvan is hydroseeden, waarbij het zaad met een groeimedium op de ondergrond gespoten wordt.

  Er zijn verschillende technieken om de beplantingen aan te leggen. Bijvoorbeeld ouderwets zaaien of het gebruik van planten in potten. Maar tegenwoordig zijn er meer alternatieven zoals hydroseeden, ’dekens’ met zaden aanbrengen of voorgekweekte zoden, voor een direct resultaat.

  Voor- en nadelen

  In Tuin en Landschap 3 die op vrijdag 4 februari verschijnt, legt Emiel van den Berg deze vijf manieren naast elkaar. Hij legt daarbij uit wat de voor- en nadelen zijn en voor welke situaties welke methode geschikt is. Geen zin om te wachten tot het nummer uit is? Lees het artikel dan nu al op Platform Groen (met inlog).

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  binance帳戶
  11 maanden geleden

  Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/zh-TC/register?ref=FIHEGIZ8