De Boomkwekerij Markt GrootGroenPlus Voorjaarsbeurs: ’goed initiatief, laagdrempelig, maar aanloop kon beter’

GrootGroenPlus Voorjaarsbeurs: ’goed initiatief, laagdrempelig, maar aanloop kon beter’

0

Bezoekers moeten de weg naar de eerste editie van GrootGroenPlus Voorjaarsbeurs nog weten te vinden. Toch toont mede-organisator Marc Lodders zich niet ontevreden. „Volgend jaar hoop ik op het dubbele aantal deelnemers, ik denk dat ik kwekers daarvoor enthousiast kan maken.”

Deelnemers aan de eerste editie van GrootGroenPlus Voorjaarsbeurs zijn blij met het genomen initiatief. „Het is belangrijk dat we deze voorjaarsbeurs in onze regio hebben. En ja, het is vandaag (op de eerste dag, red.) rustig. Maar alle begin is moeilijk”, zegt Frank Roelands.

Breed sortiment

Verkoper Eric van Kempen van ABCoop zegt: „De opzet van de beurs is goed. Ik sta hier namens ABCoop en een aantal kwekers van ons samenwerkingsverband staat op de beurs in Haaren. Ik verwijs klanten die ik hier zie dan ook naar onze kwekers in Haaren. Een van de bezoekers vond dat hier weinig standhouders staan. Tegen hem heb ik gezegd: Ik denk dat we hier alles bij elkaar een heel breed sortiment hebben staan. Alles wat je zoekt, staat hier.”

Stoelen onbezet

Fons van Wezel van SAP stond op de beurs om met name kwekers bij te praten over digitalisering. „Onze klanten verwachten van ons dat we digitaliseren. Wij gaan dat ook steeds meer van onze leveranciers cq. kwekers verwachten. Kwekers die hierin niet meegaan zullen bij ons als leverancier afvallen.” SAP had daartoe een viertal presentaties voorbereid, maar de stoelen in de stand bleven veelal onbezet. „We hebben ons op de aanloop een beetje verkeken. Maar eigenlijk hebben we daar bij zo’n eerste editie ook wel weer rekening gehouden.

Twintig standhouders

Tegen het einde van de beurs kijkt mede-organisator Marc Lodders met een niet ontevreden gevoel terug op de twee beursdagen. „Ja, met een kleine twintig standhouders is de bezetting nog mager, en ja het aantal bezoekers mag ook meer. Maar ons doel om een goede beurs neer te zetten is gelukt. En als we in het zuiden de koppen bij elkaar blijven steken, dan denk ik dat we volgend jaar een dubbel aantal standhouders zullen hebben. Ik denk dat ik, op basis van de ervaring van deze beurs, kwekers hiervoor enthousiast kan maken.”

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar