Hernieuwde toelating Roundup Max afgewezen

  Een hernieuwde toelating voor Roundup Max is afgewezen voor onder andere pleksgewijs spuiten en/of doodspuiten in openbaar groen en particuliere tuinen. Dat heeft de Ctgb besloten. Reden is dat geen veilig gebruik kan worden aangetoond voor niet-doelwit planten.

  Roundup Max krijgt wel een toelating voor stobbenbehandeling in onder andere sierteeltgewassen, openbaar groen en particuliere tuinen. Ook mag het middel worden gebruikt om Amerikaanse vogelkers te bestrijden. Deze exoot staat tot 1 april 2022 op de lijst met uitzonderingen op het gebruiksverbod.

  Veel weerstand

  Roundup Max is een onkruidbestrijdingsmiddel met als werkzame stof glyfosaat. Hoewel er veel weerstand is tegen gebruik van glyfosaat, zowel vanuit de politiek als uit de samenleving, is het middel nog altijd niet verboden.

  Wel is enkele jaren geleden een gebruiksverbod voor professionals ingevoerd om onder andere gebruik van glyfosaat te verbieden. Vorig jaar is dit verbod echter door de rechter van tafel geveegd. Er ligt een nieuw wetsvoorstel klaar om het gebruikverbod opnieuw in te voeren.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties