Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Hoe impasse rond herbetredingsregels is te doorbreken

  Hoe impasse rond herbetredingsregels is te doorbreken

  0

  LTO Glaskracht Nederland hoopt met de inschakeling van het RIVM het lang slepende geschil met de vakbonden over de herbetredingsregels (re-entry) na spuiten van gewasbeschermingsmiddelen voor 13-, 14- en 15-jarigen (jeugdigen) op te lossen.

  Bij de vorige cao-onderhandeling heeft LTO Glaskracht geprobeerd om de herbetredingsregels voor jeugdigen op te nemen in de cao. Als ouderen volgens het gebruiksvoorschrift van middelen weer de kas in mogen als na het spuiten er gelucht is of als gewas droog is, dan zou dat ook voor jeugdigen moeten gelden. De vakbonden zijn hierin niet meegegaan.

  De volgende troef van de brancheorganisatie is om het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is de gesprekken te betrekken. „Het instituut heeft veel ervaring met allerlei stoffen. Wellicht zijn vakbonden met ondersteuning van het RIVM te overtuigen. Zodat deze jarenlange slepende discussie nu eindelijk eens kan worden afgerond”, redeneert Peter Loef, specialist Arbeid bij de brancheorganisatie.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar