Hoe kan de sector werknemers aan zich binden?

Het is in de boomkwekerijsector niet makkelijk om aan voldoende goed personeel te komen. Waar ligt dit aan, en hoe kan de sector werknemers werven en gemotiveerd aan het werk houden? LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen organiseerde over deze en andere vragen een online bijeenkomst.

Op basis van een reeks overleggen heeft LTO Noord de knelpunten en aandachtspunten bij personeelsbeleid in de sector op een rij gezet. Het kunnen boeien en aan de sector binden van personeel blijkt één van de grootste knelpunten te zijn op sociaal-economisch vlak.

Reden vertrek

Het is volgens Ria Wilzing, specialist werkgeverszaken bij LTO Noord, van belang om te weten wat de reden is dat personeel vertrekt. „Vraag dat ook eerlijk aan werknemers die weggaan. Als ze vaak dezelfde reden noemen, dan is dat een aandachtspunt waarmee je in je bedrijf aan het werk kan gaan.”

Lees meer bevindingen en adviezen die tijdens het webinar zijn gedeeld in De Boomkwekerij 26 of in ons digitale magazine op digitaal.deboomkwekerij.nl. Hier zijn ook extra foto’s van het bedrijf te zien.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties