Hortipoint Institutionele markt heeft meer bomen nodig

Institutionele markt heeft meer bomen nodig

0

De komende jaren zijn overal meer bomen nodig: in stedelijke gebieden, in bos- en natuurgebieden. Daardoor zal de institutionele markt groeien, want overheden zijn belangrijke afnemers van plantmateriaal.

Beleidsplannen zijn echter nog niet duidelijk. Door corona hebben gemeenten het financieel zwaar, waardoor ze mogelijk gaan bezuinigen op de aanleg en het onderhoud van groen. Gaat dat wel gebeuren, of gaan ze juist investeren, waartoe koning Willem-Alexander opriep in zijn Troonrede op Prinsjesdag? Is de waarde van groen wel duidelijk, en zo niet, hoe kan die dan berekend worden? Er is ook meer bos en natuur nodig, maar hoe staat het eigenlijk met de nationale Bossenstrategie die eraan zou komen?

Lees een special over de ontwikkelingen op de institutionele markt in het nieuwste vakblad (De Boomkwekerij 20) of nu al in het digitale magazine (met inlog).

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar