Introductie van heesterconcept First Editions

Tijdens de Voorjaarsbeurs Groen-Direkt introduceerden Arie Bouman Tuinplanten en kweker Victor Hooftman het heesterconcept First Editions. „We hebben grootste plannen”, zegt Dennis van Willegen namens Arie Bouman Tuinplanten.

Het nieuwe heesterconcept First Editions was tijdens Groen-Direkt op twee plaatsen te zien: in de stand van Arie Bouman Tuinplanten en in de stand van conceptpartner kweker Victor Hooftman.

First Editions is een concept afkomstig van de Amerikaanse kweker en veredelaar Bailey Nurseries en komt dit jaar voor het eerst op de Nederlandse markt. De merknaam en de licenties van de planten zijn in beheer van het Amerikaanse bedrijf dat ook het bedrijf is achter de merknaam Endless Summer. Zij hebben op hun beurt een licentie verleend aan Arie Bouman Tuinplanten die op hun beurt een sublicentie heeft verleend aan Victor Hooftman.

Eigen genetica
„Alle planten hebben eigen genetica en worden onder eigen cultivarnaam binnen First Editions verkocht”, zegt Dennis van Willegen, verkoper bij Arie Bouman Tuinplanten. „Er worden dus geen bestaande cultivars plots onder merknaam op de markt gebracht zoals bij sommige andere concepten wel het geval is.”
Onder First Editions komen volgens Van Willegen planten in de handel die visueel aantrekkelijk zijn, en voor consumenten makkelijk tot een succes te maken zijn.

Bij Victor Hooftman in de stand zijn een aantal First Editions-planten te zien. De kweker is vooralsnog de enige kweker met een sublicentie.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties