De Boomkwekerij Nieuws IPM showt diverse technische noviteiten

IPM showt diverse technische noviteiten

0

Een injectiesysteem om de houdbaarheid van potplanten te verbeteren, een nieuwe kar om arbeid te sparen, en gronddoek om brand te vertragen behoren tot de technische noviteiten op de IPM.

Martin Stolze introduceert op de vakbeurs in Duitsland een machine die Green Drops-gel in de pot injecteert. Dit is een vloeistof die volgens Stolze de houdbaarheid van potplanten in de afzetketen ten goede komt oftewel vroegtijdige uitdroging voorkomt.

De gel is van meerdere kanten in de pot te injecteren.

Het Deense Uni-Troll, dat eerder een alternatief karrenconcept lanceerde voor CC-karren, laat op de IPM de nieuwe M4-kar zien. Met deze kar die breder is dan standaardkarren, kan een medewerker drie minuten arbeidstijd per kar besparen, aldus Uni-Troll.

De nieuwe kar van Uni-Troll in constructiefase.

In navolging van brandvertragende schermdoeken introduceert ErfGoed op de vakbeurs een brandvertragend gronddoek. Volgens ErfGoed is dit het eerste doek met die eigenschap in de tuinbouw, en het is gecertificeerd met de hoogste kwaliteitsnorm voor brandveiligheid.

Daarnaast toont IPM technologie die is doorontwikkeld, zoals de biologisch afbreekbare strips AutoStix waarvan Visser Horti Systems nu multimedia-strips introduceert: strips met pluggen die met ieder substraatmedium is te vullen. Het plantsysteem AutoStix werd afgelopen IPM gepresenteerd.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar