Jacques van Gorcum neemt afscheid van T. Wezelenburg

Donderdag 1 juli nam Jacques van Gorcum officieel afscheid van kwekerij T. Wezelenburg in Boskoop. Na 44 jaar draagt hij het stokje over aan Jaap en Petra Wezelenburg.

Van Gorcum, die zelf geen boomkwekerijachtergrond had, heeft nooit spijt gehad van zijn overstap van de KLM naar de boomkwekerijsector. „Mijn schoonvader, Jan Wezelenburg, vroeg of ik interesse had om in het bedrijf te komen. Mijn toenmalige leidinggevende bij de KLM gaf het laatste zetje door te zeggen dat er niks mooiers is dan iets voor jezelf doen en opbouwen.”

Echte kweker uit Boskoop

Het logo van het bedrijf ’De echte kwekers uit Boskoop’ heeft betrekking op de manier van kweken, maar de ondernemer kijkt ook trots terug op de Boskoopse beurs Plantarium waar hij mee aan de wieg heeft gestaan. 24 jaar heeft hij in het bestuur gezeten, in in die periode is het uitgegroeid van Boskoopse naar een internationale boomkwekerijbeurs. „Het deed zeer om te zien hoe het afgelopen jaren is gegaan. Maar ik ben blij met de aanstelling van Jan de Vries. Als iemand de beurs weer vlot kan trekken, dan is hij dat. En ik hoop dat ze dat samen met Groen-Direkt doen. Samen ben je sterker, daar heb ik altijd in geloofd.”

Afronden

T. Wezelenburg is een familiebedrijf waar Van Gorcum de laatste 14 jaar samen met Jaap Wezelenburg de septer zwaaide. Van Gorcum’s kinderen hadden geen interesse. „Dat geeft niet, maar toen was het wel duidelijk hoe verder en konden we het proces van overdracht in gang zetten.” Uit­eindelijk is vier jaar geleden al 1 juli 2021 als datum gekozen. „Je moet de tijd nemen, maar als je afrondt moet je ook zorgen dat het daarna klaar is.” En dat is Van Gorcum dus ook. „Als ze me nodig hebben mogen ze altijd bellen en sta ik klaar, maar ik blijf niet rondhangen. De nieuwe generatie moet ook de ruimte krijgen om het op hun manier te doen.”

Benieuwd naar de visie van de nieuwe ondernemers?

Lees dan het hele artikel in De Boomkwekerij nr. 13 of via mijnboomkwekerij.nl. Geen (digitaal) abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties