Perry van Eijk: “Klein blijven om groot te zijn”

  Skimmiateler Perry van Eijk (32) ziet zijn product als een mooie niche in de markt. „Het is net wat exclusiever te telen. Er is altijd een risico dat het mislukt, omdat het gevoelig is op de wortel.” De Boskoopse ondernemer zet zoveel mogelijk biologische bestrijding in. Zijn vader heeft de weg al voor hem geplaveid, en was al een aantal jaren hiermee bezig.

  Van Eijk: „We hebben te maken met spint, bladroller en Sciara. Bladroller is de lastigste van de drie. Tegen spint zet ik roofmijt in, en Sciara bestrijd ik met aaltjes. Soms is het een hele strijd, maar we gaan gewoon door. Tenslotte vraagt de markt dat ook van ons. De meeste biologische middelen zijn inmiddels even duur als de gangbare, ook omdat er vanuit de markt een grotere vraag naar komt. Je wil natuurlijk geen tien stappen achterlopen, of in de knel komen, dus we blijven inzetten op biologisch telen.”

  Assortiment uitbreiden
  Skimmia is een echte eyecatcher met zijn felle kleur. De bessen verkleuren in de herfst van groen naar felrood. En in het voorjaar geeft skimmia een geur af. Van Eijk het assortiment skimmia reevesiana of skimmia perosa nog wat uitbreiden, maar in kleine hoeveelheden. „De klant vraagt er om, dus een iets groter aanbod zou mooi zijn. Het product is gewild, omdat het een sterke winterplant is met een opvallende kleur. De kunst is klein te blijven om groot te zijn. Mijn vader had deze visie, en die zet ik deels voort.”

  Het hele verhaal over Perry van Eijk is vandaag te lezen in ons fysieke blad. In ons digitale magazine kan je het nu alvast bekijken, met inlog.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties