De Boomkwekerij Nieuws Jos van Lint niet langer beursmanager Plantarium

Jos van Lint niet langer beursmanager Plantarium

0

De nieuwe koers die Plantarium gaat varen zorgt ervoor dat Jos van Lint niet langer beursmanager Plantarium is. Zijn functie wordt overgenomen door Jan van Seventer, creatief directeur van het bedrijf Beewan dat in overleg met het bestuur van Plantarium het beleid van de beurs gaat bepalen.

Dat heeft Jan Willem Griep maandag bekend gemaakt in gesprek met vakblad De Boomkwekerij. Volgens Griep blijft Proba, het bedrijf waar Jos van Lint mede-eigenaar van is, wel betrokken bij Plantarium als uitvoeringsorganisatie, maar is Van Lint niet langer ’het gezicht van Plantarium’.

Die rol is in de toekomst weggelegd voor Van Seventer. Van Seventer is creatief directeur van Beewan. Dit bedrijf is sinds de zomer van 2019 betrokken bij nieuwe denkrichtingen voor de ontwikkeling van Plantarium. Zo was Van Seventer was zelf tijdens de laatste editie van Plantarium aanwezig om ’vanuit het gangpad’ bezoekers te bevragen.

’Plannen spreken van enorme ambitie’

Proba was reeds in november op de hoogte van het besluit van het bestuur, aldus Van Lint. „Het is goed dat het bestuur betrokkenheid toont naar de toekomst van Plantarium. Als daar verandering bij om de hoek komt kijken, ook prima”, reageert Van Lint. „Voor mij persoonlijk niet zo’n drama, want het gaat om de zaak. Voor ons bureau met betrokken medewerkers blijft een schone taak de deelnemers te blijven faciliteren.”

„De plannen spreken van een enorme ambitie waarvan ik oprecht hoop dat het zijn aansluiting gaat vinden bij de deelnemers en bezoekers”, gaat Van Lint verder. „Ik ken ze als nuchtere mensen die Plantarium een warm hart toedragen en graag in augustus elkaar ontmoeten in voldoende mate en in een prettige ambiance.”

Volgens Van Lint is het van belang dat de faciliteiten en de samenwerking met Groen Direkt ook aandacht gaat krijgen. „Niet alleen voldoende deelnemers en bezoekers is een garantie voor succes, maar ook simpelweg fysieke ruimte. Daar ligt nog een uitdaging.”

Jos van Lint in zijn rol als beursmanager Plantarium 2019. In deze rol keert hij niet terug. (foto: Ron Barendse)

Reageer op dit artikel

avatar