’Kansen duurzaamheid laten zien met praktijkvoorbeelden’

Nieuwe plannen en wetten over duurzaamheid en het klimaat volgen elkaar de laatste jaren in hoog tempo op. Wat betekent dit in de praktijk voor kwekers? Luuk van Wezel en Ton van Korven van ZLTO houden zich met deze vraag bezig, en zien op de consumentenmarkt al volop kansen voor duurzame bedrijven. 

Van Wezel houdt zich als project­expert vooral bezig met de uitvoering van projecten rondom die thema’s en werkt mee aan initiatieven om in de agrarische sector koolstofuitstoot terug te dringen en vast te leggen. „Een belangrijk project daarbinnen is carbon farming. We denken in dat project na over manieren om koolstof op te slaan in landbouwbodems en hoe daar een koolstofhandel met verdienmodel aan gekoppeld kan worden”, zegt Van Wezel.

Kwekers nodig voor extra bos

Van Korven ziet kansen voor kwekers in de afzet richting landelijke en lokale overheden. Daar is veel vraag naar bomen en planten. Deze behoefte wordt des te groter als gevolg van de Bossen­strategie, die als doel stelt om in 2030 het areaal bos in Nederland met 37.000 ha te hebben uit­gebreid. Vanuit de sector hoort hij de roep om duidelijkheid over de benodigde materialen voor de plannen. Zo kan de sector, zodra de keten is opgezet, daar partij in zijn.

Wat voor mogelijkheden biedt koolstofopslag aan kwekers? En de Bossenstrategie? Welke kansen ziet Van Korven op de consumentenmarkt? Lees het artikel in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl of in De Boomkwekerij 18.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties