’Kijk niet alleen naar portemonee van vandaag’

Tijdens de online opening van GrootGroenPlus op woensdagochtend keek beursvoorzitter David Bömer nog even achterom naar het voorbije jaar. „Ondanks corona was het seizoen vorig jaar best goed. De meeste kwekers hadden een geweldig 2020. En de voortekenen voor 2021 zien er ook goed uit.”

Toch riep Bömer betrokkenen op om niet alleen alleen naar de portemonee van vandaag te kijken, maar eerlijk richting de toekomst. „We moeten op dit moment vaak nee zeggen tegen onze klanten. We hebben personeelsproblemen, er zijn vragen rondom biodiversiteit. De wereld wordt groener maar de samenleving vraagt ons om nieuwe input. Dat betekent dat we op veel thema’s actief moeten blijven.”

Bömer noemt daarbij watermanagement, robotisering en communicatie met klanten. „Onlangs hadden we een Xylella-probleem, heel vervelend. Daarom werken meerdere regio’s aan crisisdraaiboeken om in het geval van grote problemen iets te kunnen doen.” Ook op bedrijfsniveau is volgens de voorzitter vooruitgang te boeken. „Op het gebied van personeel, sortiment maar ook wat betreft opvolging om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.”

Goodwill

Maar het gaat volgens Bömer niet alleen om het kweken van planten. „Zorg voor een gezond evenwicht tussen uw persoonlijke en zakelijke leven. Houd tijd vrij voor uzelf en uw gezin. Het gaat ook om het kweken van goodwill in je omgeving. En vergeet uw klanten niet, en de mensen tegen wie we nu misschien ‘nee’ moeten zeggen. Ze komen wel terug als we ze nodig hebben. Tenzij we ze afgeschrikt hebben.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties