Kleurige border nodigt uit tot kleine wandeling

  De kleurige border is de blikvanger in deze tuin in Blaricum. Het plantvak heeft ontwerper Karin van den Hoven los in de ruimte geplaatst, waardoor je er omheen kunt lopen. „Het is verrassend zo’n kleine wandeling, heel uitnodigend om de tuin in te lopen.’’

  Siergrassen en rijkbloeiende vaste planten vormen samen de kleurige border. (Foto: Modeste Herwig)

  De opdrachtgevers wilden behalve een strakke moderne tuin óók een vlinderborder met oranje, rood, paars en wit als favoriete kleuren. Van den Hoven tekende een ontwerp met grote rechte vlakken, met veel ruimte voor weelderige bloeiers als contrast tegenover al die rechte lijnen.

  Contrasten in vorm en maat

  De border op de foto ligt los in de ruimte zodat je erom heen kunt wandelen. „Heel uitnodigend om de tuin in te lopen en het werkt ruimtelijk.’’ In het plantvak is gewerkt met kleurcontrasten, maar ook met contrasten in vorm en maat. Zo wisselen aarvormen en ronde vormen elkaar af en zijn grote bloemen naast kleine bloemen geplaatst. Dit maakt de compositie boeiend.

  In Tuin en Landschap 3 staat een uitgebreide reportage over het tuinontwerp van Karin van den Hoven. Daarin lees je onder meer welke plantensoorten in de border en de rest van de tuin zijn toegepast. Met een digitaal abonnement kun je het artikel hier lezen. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  Wanneer je om de border loopt, heb je zicht op de woning. (Foto: Modeste Herwig)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties