Klimplanten visueler op terras of balkon

  Verscheidene klimplanten zijn visueel zo aantrekkelijk dat het zonde is ze weg te werken tegen muren en schuttingen. Zo denkt de consument er steeds vaker over en op die wens is Van der Starre uit Boskoop ingesprongen met FleuraTerrazza.

  Dus klimplanten niet langs een rek-, maar een zuilvorm leiden. Voor deze vorm persen hebben ze een aparte machine ontwikkeld. Ze brengen het concept in twee varianten op de markt Fantastico (3 litercontainer, 75 cm hoog) voor op tuin- en bijzettafel en Magnifico (12 litercontainer, 110 cm hoog) als solitair of naast de voordeur. Een tussenmaat Grandioso (100 cm hoog) voor balkon en terras wordt overwogen. Met 8% van zijn totale klimplantsegment zet Van der Starre fors in voor een eerste jaar, meldt verkoper Arjan Scholten. En dat percentage zal fors stijgen de komende jaren is zijn verwachting.

  Vooralsnog worden verschillende soorten clematissen, passiflora’s en eenjarige klimplanten als lophospermum en rhodochiton in het concept verwerkt. Volgend jaar volgens andere visuele soorten waaronder hoogstwaarschijnlijk mandeville. Volgend jaar in week 13 verschijnen de eerste FleuraTerrazza op de markt en dat wordt doorgetrokken naar week 36, zodat zowel in het voorjaar als zomer en nazomer bloeiend planten beschikbaar zijn.

  Op Plantarium sleepte FleuraTerraza de persprijs in de wacht. Over het concept was de jury unaniem: „Het is een nieuw, innovatief cocnept voor klimplanten. Eenvoudig en goed toepasbaar voor de consument.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties