Kopers en kwekers hebben veel vragen over landelijk veilen

Royal FloraHolland gaat na de komende zomer het aanbod op de plantenklokken van Aalsmeer en Naaldwijk samenvoegen en landelijk veilen. Deze stap moet leiden tot een optimale prijsvorming voor kwekers. Kopers en kwekers hebben nog veel vragen over landelijk veilen.

De ontwikkelingen bij de plantenklok van Royal FloraHolland volgen zich snel op. Sinds afgelopen zomer komen planten al niet meer fysiek voor de klok en na komende zomer wordt het aanbod van Aalsmeer en Naaldwijk samengevoegd. Hiermee stapt de veiling met planten over op landelijk veilen.

Sinds afgelopen zomer komen bij Royal FloraHolland planten al niet meer fysiek voor de klok. (Foto: Ron Barendse)

Inkoper Jan Poel van Van Duyvenvoorde koopt in op Naaldwijk, Aalsmeer en Veiling Rhein-Maas. „Prijstechnisch zit er nu wel eens een groot verschil tussen de veilingen. Ik ben er niet over uit of ik blij ben met het landelijk veilen,” zegt Poel.

Hij heeft twijfels of hij zijn plantenhandel na de zomer nog wel op tijd in de box krijgt. Hij krijgt de planten nu al rijkelijk laat binnen. Soms om 11.30 uur. „Krijg ik ze straks pas om 13.30 uur? Wij doen veel daghandel en onze auto’s gaan om 13.30 uur, 14.00 uur rijden.”

Wat zeggen andere kopers? Wat wordt de veilvolgorde? Hoe reageren kwekers?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 6. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vytvorit bezplatn'y úcet
2 maanden geleden

Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/sk/register-person?ref=PORL8W0Z