Kort & Bondig Personen Lucas Vos: Ik ga weer aan het werk

Lucas Vos: Ik ga weer aan het werk

0

Lucas Vos gaat weer aan het werk, meldt hij op LinkedIn. De oud algemeen directeur van Royal FloraHolland wordt directeur bij Stolt Tankers, onderdeel van Stolt-Nielsen Limited.

Vos start zijn werkzaamheden op 11 oktober en volgt Mark Martecchini op. Niels G.  Stolt-Nielsen, CEO van Stolt-Nielsen Limited zegt over zijn nieuwe werknemer: „Door Lucas’ achtergrond in de scheepvaart in combinatie met zijn ervaring met een digitale transformatie bij Royal FloraHolland zijn we ervan verzekerd onze leidende positie in de sector te behouden.”

Stolt Tankers houdt zich bezig met de opslag, het transport en de distributie van chemicaliën en ander bulk vloeibare stoffen. Stolt Tankers heeft hiervoor de grootste vloot ter wereld van meer dan 150 tankers.

Stolt-Nielsen is in 1959 opgericht en bestaat uit de units Stolt Tankers, Stolthaven Terminals en Stolt Tank Containers. Er werken 6.000 mensen in 30 landen. Het bedrijf staat genoteerd op de effectenbeurs van Oslo. Hoofdkantoor is in Rotterdam.

Vos maakte in oktober 2017 bekend te maken na vier jaar op te stappen als CEO van Royal FloraHolland. Op 1 januari 2018 eindigde zijn dienstverband. CFO Steven van Schilfgaarde volgde hem op.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar