’Lagerstroemia is ook geschikt voor Nederland’

Een sortiment bloeiende Lagerstroemia op GrootGroenPlus: de Franse kwekersgroep Plantes d’Aquitaine liet dit Zuid-Europese gewas niet zonder reden in Zundert zien.

Door klimaatverandering schuiven zuidelijke grenzen voor bomen en planten naar het noorden toe. „Daarom zijn we hier met Lagerstroemia”, zei Benoît Delfour van Plantes d’Aquitaine op GrootGroenPlus. „Lagerstroemia is ook geschikt om in Nederland te gebruiken. Ons sortiment wordt nu getest door de Royal Horticultural Society in Engeland, en ook in Duitsland.”

Plantes d’Aquitaine heeft een eigen veredelingsprogramma voor Lagerstroemia. Hieruit zijn al allerlei rassen voortgekomen waarvan er op GrootGroenPlus enkelen bloeiend te zien waren.

Drie kwekerijen

Het bedrijf bestaat uit drie kwekerijen in Zuidwest-Frankrijk die samen 130 ha in productie hebben. Het deed voor de tweede keer mee aan de Zundertse vakbeurs. „Ons idee is om andere kwekers te voorzien van ons sortiment; plantgoed om op te potten en te verkopen”, aldus Delfour. „Om je naam gevestigd te krijgen moet je niet eens, maar vaker meedoen aan een vakbeurs als deze.”

De taal hoeft geen belemmering te zijn, Delfour sprak op de beurs naast Frans ook Engels. Plus een woordje Nederlands. „Dank u wel.”

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties