Leerlingen Aeres VMBO Velp aan de slag met afvalrecycling

  In samenwerking met de gemeente Rheden, die grijpers en afvalzakken levert, adopteren docenten en vmbo-leerlingen de wijk rondom de Velpse school. Dit houdt in dat de school verantwoordelijk wordt voor het opruimen van zwerfafval in de wijk. Tegelijkertijd krijgen de leerlingen les over het recyclen van afval en het voorkomen van zwerfafval.

  Klas 1b ging onlangs tijdens de mentorles, in groepjes, vuil prikken in de buurt. Roy en Thomas: ‘Het is een kleine moeite om je afval thuis in je vuilcontainer te stoppen in plaats van de troep op de stoep of in een struik te mikken. Onze ouders hebben ons dit echt wel bijgebracht’. Echt opvallend vinden ze het aantal gevulde hondenpoepzakjes op straat. ‘Sommige mensen denken dat deze zakjes biologisch afbreekbaar zijn maar wij hebben inmiddels in de les geleerd dat dit niet het geval is.’

  Goed Groen Doen

  Onder het mom van Leren voor duurzame ontwikkeling (LVDO) is het project Goed Groen Doen opgestart. Met behulp van een website zijn er lessen waarin leerlingen leren welk afval biologisch afbreekbaar is en welk niet. In de aula wordt bijgehouden wie de meeste afvalzakken heeft opgehaald. Zo kunnen onze leerlingen actief een bijdrage leveren aan een schone omgeving en zit er ook een leer- en wedstrijdelement in.

  Bron: Aeres Velp | Foto’s: Marjanne Eikelboom

  Wil je meer lezen over recycling en circulair ondernemen. Lees dan de laatste Trendspecial Meer met minder van Bloem&Blad. Deze is ook los te bestellen, klik hier voor meer info.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties