LTO reageert gepikeerd op onderzoek Natuurmonumenten

  LTO Nederland vindt dat boeren en tuinders te makkelijk de schuld krijgen. Bijvoorbeeld als een onderzoek uitwijst dat het aantal insecten in Nederland afneemt. LTO Nederland neemt daar in een uitgebreide verklaring afstand van: Stop met de landbouw de schuld te geven.

  LTO wijst erop dat boeren en tuinders verantwoordelijke mensen zijn die elke dag stappen zetten naar duurzaamheid. Desondanks krijgt de landbouw vaak de schuld in de schoenen geschoven. „Er zijn minder insecten. En hop, de landbouw krijgt de schuld. Makkelijk scoren, zeggen de boeren. Terecht? Neen.”

  „We doen actief mee en gaan voor een natuur inclusief platteland waar op een moderne manier voedsel geproduceerd kan worden en boeren en tuinders een inkomen kunnen verdienen. Sterker nog, wij zien het belang van een gezonde bodem, schoon water, een gevarieerd landschap en sterke gewassen als een van de prioriteiten voor de continuïteit van ons eigen bedrijf. Boeren en tuinders zijn niet tegen biodiversiteit. Dat beeld roept Natuurmonumenten wel op door de land- en tuinbouw in het verdachtenbankje te zetten.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties