De Boomkwekerij Nieuws Meerjarige proef naar optimale teelt: van goot naar Air-Pot

Meerjarige proef naar optimale teelt: van goot naar Air-Pot

2

Bij Boom De Kwekerij in Oirschot vindt een meerjarige proef plaats met doorteelt van spillen uit gotenteelt in Air-Pots. De proef laat de eerste resultaten zien.

De meeste spillen uit de gotenteelt groeien verder door in de vollegrond of in teeltzakken, maar hoe is de groei in Air-Pots? Dat was tot nu toe niet onderzocht.

„Van goten naar Air-Pots: dan zou je een optimale teelt kunnen krijgen”, meent Rutger Hornikx van de Schotse fabrikant Caledonian Tree Company. Die heeft de meerjarige proef bij Boom De Kwekerij in Oirschot opgezet. Cultus Crop Research verricht objectieve metingen en ook ICL Specialty Fertilizers is erbij betrokken.

Klik hier om het hele artikel over de proef en de eerste resultaten te lezen.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Arno EngelsA.Blanken Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
A.Blanken
Gast
A.Blanken

Kweekte 20 jaar geleden bij De Limieten Huizen al volop grote bomen is Springrings, is helemaal niet nieuw ui Ierland vandaan geïmporteerd op rollen, zat op rollen van 0,40, 0,60, 0,80, 100 cm breed konden op lengte afgeknipt worden, kweekte groten bomen erin, groot voordeel bij potten of kisten waar we eerst in kweekten gingen de wortels rond draaien bij gaan de wortels naar het naar buiten gerichte trechtertje komen in aanraking met het licht van buiten en sterven af gaan in de kluit overnieuw kiemen, bij in de volle grond planten wortelden de bomen makkelijker uit naar de volle… Lees verder »