Naktuinbouw, HAS en Breedwise intensiveren samenwerking

  Naktuinbouw, HAS Hogeschool (HAS) en Breedwise gaan intensiever samenwerken op het gebied van opleidingen en cursussen. Door deze samenwerking ontstaat er synergie in de opleidingen voor de sector plantaardig uitgangsmateriaal.

  De drie organisaties hebben ervaring in het ontwikkelen van cursussen voor de sector plantaardig uitgangsmateriaal en willen gezamenlijk een compleet en stabiel cursusaanbod aanbieden. Door de samenwerking willen ze overlap voorkomen en elkaar aanvullen waar dat nodig is. In de samenwerking worden zowel kennis als docenten uitgewisseld.

  Tweejarige vakopleiding

  Vanaf september gaan Breedwise en HAS samen de tweejarige ‘Vakopleiding Plantenveredeling’ aanbieden. Deze opleiding biedt al decennialang een gedegen opleiding tot veredelingsassistent of junior-veredelaar. Qua inhoud komt deze opleiding in grote lijnen overeen met onderdelen van de reguliere HAS-opleiding. De locatie van de vakopleiding verhuist hiermee van Wageningen naar HAS Hogeschool in ’s Hertogenbosch. De samenwerking met andere opleiders blijft voor alle opleidingen waarin al werd samengewerkt bestaan.

  HAS en Breedwise gaan ook voor andere kortere veredelingscursussen nauwer samenwerken. Naktuinbouw neemt de opleiding kwekersrecht van Breedwise over.

  Nog steeds eigen opleidingen

  De bedrijven uit de sector plantaardig uitgangsmateriaal kunnen nog steeds bij de verschillende partijen terecht voor de opleidingen die zij in het verleden al zelfstandig aanboden. Dit blijft vooralsnog onveranderd. In het komende half jaar wordt de samenwerking tussen de verschillende opleiders op verschillende opleidingsniveaus in de sector nog verder vormgegeven.

  Foto: Naktuinbouw

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties