Niels Jonker wil graag met meerdere dingen bezig zijn

  Niels Jonker heeft nog volop plannen voor de komende jaren. Maar hij streeft niet naar grootschaligheid of topkwaliteit. Hij gaat voor een prettige manier van ondernemen en mooie producten telen. Wil graag met meerdere dingen bezig zijn en uitrukken als brandweervrijwilliger als dat moet. Werken om lekker te leven.

   

  Jonker overweegt een test met de biologische teelt van pioenen. Een niche. Met niches kan je een prima boterham verdienen, weet de teler. Hij noemt het voorbeeld van twee bloementelers die soms kasruimte bij hem huren voor speciale gewassen. „Daar leer je van. Zij kunnen met niches een prima boterham verdienen. Ik denk nu na over mogelijkheden voor ons bedrijf. Een daarvan is het verven van pioenen, dat ik samen met een bevriende leliebroeier test. In ons eigen stalletje aan de weg ga ik dit pioenenseizoen alvast proberen of de consument die geverfde bloemen kan waarderen.”

  Beregenen hoort erbij

  Het beregenen is nu volop bezig. Niet alleen vanwege de droge periode die al enkele weken gaande is. Jonker: „Ik beregen onze pioenen eigenlijk elk jaar rond deze tijd. Dat is goed voor de groei en de lengte van het gewas. Afgelopen winter was nat en dat zag je bij de opkomst van de pioenen, zelfs op goed gedraineerd land zoals bij ons. Nu we beregenen zie je het gewas opknappen. Het aantal bloemen zal gemiddeld lager liggen dit jaar vanwege de nattigheid en omdat het voor sommige soorten een te warme winter was.”

  De bedrijfsvoering bij Niels Jonker in Heerhugowaard is deze week beschreven in het Vakblad voor de Bloemisterij. De bedrijfsscan online lezen kan via deze link.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties