Niet kapot te krijgen: Lomandra longifolia ’White Sands’

Lomandra longifolia ’White Sands’ is op 5 februari tijdens de Voorjaarsbeurs Groen-Direkt verkozen tot beste nieuwigheid. De plant is volgens de inzenders ’niet kapot te krijgen’.

Lomandra longifolia ’White Sands’  kreeg deze week tijdens de Voorjaarsbeurs Groen-Direkt de meeste groene balletjes. Bezoekers – met name vertegenwoordigers van Europese tuincentra – konden hun stem uitbrengen.

Op de beursvloer was bij de plant de volgende omschrijving te lezen: Lomandra staat bekend als een ’niet kapot te krijgen’ plant. Deze Australische plant is bestand tegen 10 graden vorst, overstromingen, voetballen die erop landen, droge zomers, nieuwsgierige honden, onhandige tantes en nog veel meer!

’Geen groene vingers nodig’

Bob Hoogerdijk, van inzender Hoogeveen Plants, zegt over de plant: „In 2017 hebben we de eerste testjes gedaan. Ik heb hem zelf ook op m’n terras gehad en vorig jaar bijna geen water gegeven. Soms waait ie over het terras heen, dan zet je hem terug, en is er niets aan de hand. De plant is onverwoestbaar en snoeit zichzelf. Ideaal voor consumenten die geen groene vingers hebben.”

Komend najaar heeft Hoogeveen Plants maximaal 30.000 stuks leverbaar. Ook is het bedrijf bezig met een breder sortiment met dezelfde eigenschappen als deze Lomandra.

’Niet kapot te krijgen’, aldus Bob Hoogerdijk van Hoogeveenplants en Thijs Veldhuizen van Plantipp. (filmpje: Ron Barendse)

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties