De Boomkwekerij Teelt Nieuwe notenvereniging groeit

Nieuwe notenvereniging groeit

0

De Nederlandse Notenvereniging groeit in ledenomvang.

Een paar maanden na de oprichting, afgelopen zomer, telt de vereniging inmiddels 20 kwekers en verwerkers van noten, inclusief boomkwekers. „De aanmeldingen stromen nog steeds binnen”, aldus voorzitter Ton Baltissen.

In het bestuur van de vereniging zitten notenkwekers en enkele voormalige onderzoekers van Wageningen University & Research: voorzitter Baltissen (tot voor kort PPO, nu werkzaam bij CropEye), penningmeester Bart van de Sluis (Boomkwekerij ’t Herenland), Ricardo Parlevliet (walnotenteler), Jan-Willem van Wees (walnoten en hazelnoten) en Anne Oosterbaan (voormalig onderzoeker bij Alterra).

Doel van de vereniging is om de professionele teelt van noten in Nederland te stimuleren: van walnoten, hazelnoten en andere noten. Die zijn namelijk gezond en de bomen kunnen volgens de vereniging prima in Nederland groeien. Notenteelt levert boeren bovendien meer geld op dan reguliere grasproductie met een beheersvergoeding, zo bleek uit eerder onderzoek door Alterra.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar