De Boomkwekerij Nieuws ’Nu willen we gaan knallen’

’Nu willen we gaan knallen’

0

In België mogen tuincentra vanaf 18 april weer open. „Daarmee komt er een eind aan een frustrerende periode”, zegt Erik de Jong, inkoper bij Oh’ green.

Wanneer gaan jullie weer open?

„Wij gaan morgen (18 april, red.) met alle 12 winkels weer open. Dan zijn we vier weken dicht geweest. Daarmee komt er een einde aan een frustrerende periode waarin mensen graag hun tuin in gaan, maar wij niets konden verkopen. Het was bovendien frustrerend dat een andere keten wel open mocht zijn, terwijl wij veel meer meters tot onze beschikking hebben en dus in verhouding veiliger open konden.”

Zij jullie er klaar voor?

„Zeker, we hebben genoeg tijd gehad om de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen zoals schermen bij de kassa’s en maatregelen die er voor zorgen dat klanten 1,5 m afstand kunnen houden. Ook heb ik zo’n zeven auto’s met planten besteld die dit weekend de winkels ingaan. Daarbij ligt de nadruk op eenjarige bloeiende tuinplanten.”

Is de schade groot?

„We zaten net voor een groot seizoen. Vier weken dicht zorgt voor veel omzetverlies, terwijl veel kosten doorgaan. Maar vanaf nu willen we gaan knallen.”

Erik de Jong is inkoper voor de 12 vestigingen van het Belgische Oh’ Green. (foto: Ron Barendse)

In De Boomkwekerij 9 leest u onder andere of De Jong verwacht dit jaar het verlies nog goed te kunnen maken. Dit nummer ligt vanaf 24 april bij abonnees op de mat.

 

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar