Omzet Groen-Direkt staat op 85%, teller loopt nog

De omzet van de Voorjaar Showroom van Groen-Direkt staat op 85% ten opzichte van Voorjaarsbeurs 2020. De Voorjaar Showroom loopt volgende week nog drie dagen door. „Vooraf had ik al een goed gevoel, ik ben verheugd met de huidige verkoopresultaten”, zegt Taaf Rosbergen, directeur Groen-Direkt op vrijdagmiddag.

De omzet van Groen-Direkt staat op vrijdagmiddag 15% lager dan na afloop van Voorjaarsbeurs 2020. Het Boskoopse handelsbedrijf ervaart dit als een uitzonderlijke prestatie. „Deze 85% is ten opzichte van het topjaar 2020. Toen was er nog geen sprake van een pandemie, terwijl de hele wereld nu in grote onzekerheid zit en tuincentra in diverse Europese landen in lockdown zitten”, zegt Rosbergen.

Hij ziet om zich heen nog meer negatieve invloeden. „Dit jaar speelt de Brexit een grotere rol. Daarbij zorgen de coronaregels ervoor dat dit jaar geen sprake is van een tweedaagse beurs waarop tuincentra onbeperkt kunnen langskomen. We ontvangen nu 50 bezoekers per dagdeel. Ook werken de weersverwachtingen niet mee. Voor de komende dagen wordt in delen van Europa winters weer voorspeld met Siberische kou.”

Groen-Direkt ontvangt 50 bezoekers per dagdeel. De Voorjaar Showroom loopt nog tot en met woensdag 10 februari. (Foto: Groen-Direkt)

Dinsdag kende de Voorjaar Showroom een valse start door computerproblemen. Maar daarvan was in de daaropvolgende dagen geen sprake meer.

Dat de beursomzet, met nog drie dagen te gaan, op 85% zit, daarover zegt Rosbergen: „Vooraf had ik al een goed gevoel, ik ben verheugd met de huidige verkoopresultaten. Vorig jaar heeft de hele sector met tekorten te kampen gehad. En dat risico ligt ook in 2021 op de loer. Als ik naar de huidige verkopen kijk, zie ik toch veel tuincentra die zich nu al van handel willen verzekeren. Dit ondanks de huidige lockdown. Door deze lockdown zijn we wel wat flexibeler met onze afroepregels.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties