Avag, TNO en Hortiheroes lanceren traineeship

  TNO, AVAG en HortiHeroes hebben het HortiTech Innovation Traineeship gelanceerd tijdens de GreenTech Live & Online. In dit traineeship gaan talentvolle afgestudeerden met een universitaire opleiding in twee jaar tijd bij drie tuinbouwtechnologiebedrijven werken en tegelijk een ontwikkelprogramma volgen bij HortiHeroes.

  Binnen de technologie bedrijven in de hortisector verandert de vraag van vaardigheden. Waar voorheen de nadruk lag op productie, verplaatst deze naar R&D. Talenten met kennis van robotica en digitalisering zijn veelgevraagd. Bij universitair afgestudeerden is de tuinbouwsector veelal nog onbekend. Dit traineeship biedt hen de mogelijkheid om kennis te maken met de sector.

  Annie van de Riet, voorzitter Avag: „Onze gezamenlijke missie is om jong en hoogopgeleid technisch talent naar de sector te trekken. Er vindt een strenge selectie plaats en dat moet ook, want voor bedrijven is dit een kans om hun R&D activiteiten een boost te geven. Als een bedrijf project heeft waar tijdelijk de capaciteit voor ontbreekt, dan is het traineeship een mooie kans om innovatie te versnellen”.

  TNO ondersteunt de technologiebedrijven in de tuinbouwsector met kassenbouw en data science kennis. „Samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen wordt steeds belangrijker”, aldus Egon Janssen, clustermanager tuinbouw binnen TNO. „Dit traineeship brengt deze dichter bij elkaar.”

  Het HortiTech Innovation Traineeship gaat in het voorjaar van 2022 van start en is exclusief voor AVAG-leden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties