Schaarste Deense karren dreigt door tekort aan zeecontainers

  Door een tekort aan zeecontainers dreigt er dit voorjaar een schaarste aan Deense karren te ontstaan. Bij toeleveranciers is nu al een tekort ontstaan. „Tot april gaat het niet meer lukken om iets uit China te krijgen”, laten ze weten. „Komend seizoen wordt erg lastig.”

  „We hebben nog Deense karren beschikbaar, maar de prijzen zijn wel omhoog gegaan”, zegt Victor Eijpe, projectmanager bij toeleverancier Horti Innovations. Dit bedrijf stuurde een persbericht rond om te waarschuwen voor een dreigende schaarste aan karren. Horti Innovations betrekt de karren onder meer van fabrikant Kapo in de Lier. Ook daar is de voorraad sterk uitgedund. „Rond deze tijd zouden wij op volle sterkte moeten zijn, maar we komen slechts op 35 tot 40%”, bevestigt  Marcel Pluim, manager bij Kapo. „Door een tekort aan zeecontainers en de hoge transportkosten staan onze karren te wachten op vervoer bij de eigen fabriek in China.”

  Wat betekent dit voor de handel in het voorjaar? En heeft dit ook gevolgen voor de pool van Container Centralen? Lees het in het PLUS-artikel in het digitale magazine van de Bloemisterij (alleen voor digitale abonnees) via deze link.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Huub Verhaag
  Huub Verhaag
  3 jaren geleden

  Het is een kwestie van betalen. Die containers hadden al hier moeten zijn geweest. De prijzen voor containertransport zijn alleen maar omhoog gegaan.