Onduidelijkheid over werkverkeer na nieuwe versoepelingen

  Er is onduidelijkheid ontstaan over het samen reizen van werknemers naar een project. Per 1 juli hoeft zowel bij privévervoer als openbaar vervoer geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Niet duidelijk is of dit ook voor werkvervoer geldt.

  Tijdens de persconferentie van het kabinet in verband met coronamaatregelen, kondigde premier Rutte aan dat bij personenvervoer mensen uit meerdere huishoudens bij elkaar kunnen zitten. Wel wordt een mondkapje geadviseerd. In het openbaar vervoer worden weer alle zitplekken gebruikt, mét mondkapje. In het protocol Veilig samen doorwerken staat echter nog steeds dat samen reizen in principe niet is toegestaan.

  1,5 meter bij samen reizen

  Volgens Bedrijfsbureau Volandis, dat verantwoordelijk is voor de Helpdesk Corona Bouw & Techniek, blijft vooralsnog 1,5 meter gelden, ook bij samen reizen. Ook volgens de VHG blijven de richtlijnen uit het protocol Veilig samen werken van kracht.

  „Rij zoveel mogelijk alleen en als dat niet mogelijk is rij dan samen met inachtneming van de RIVM Maatregelen. Kortom: houd zoveel mogelijk afstand, laat medewerkers steeds op dezelfde plek zitten en zorg voor optimale hygiëne door extra te reinigen,” aldus VHG.

  Volandis heeft de vraag over het samen reizen neergelegd bij het ministerie. Hier moet binnenkort meer duidelijkheid over komen.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Gert van Kruistum
  Gert van Kruistum
  3 jaren geleden

  Het is voor personen mogelijk gemaakt om samen te reizen in hetzelfde voertuig. Dit geldt ook voor personeelvervoer. Daar is geen afwijkende wetgeving over. Er is geen handhaver of politieman die ‘ons’ protocol als richtlijn kent en daarop moet handhaven.
  Het artikel waarin stond dat samen reizen verboden was, is verwijderd uit de Noodverordening dus er is geen grond meer om dit als strafbaar feit te zien.