Samen reizen in bedrijfswagen mag per 1 juli, mét mondkapje

  Per 1 juli gaan verdere versoepelingen in van de coronamaatregelen. Vanaf woensdag kunnen collega’s in de bouw- en groensector onder voorwaarden samen reizen naar een project. Eerder waren er nog onduidelijkheden over de vraag of meerdere collega’s in dezelfde bedrijfswagen konden reizen.

  Het kabinet heeft de regels voor samen naar het werk reizen verder verduidelijkt. Vanaf 1 juli is samen reizen in een bedrijfswagen onder de volgende voorwaarden toegestaan:

  -Samen reizen moet gebeuren volgens een reserveringssysteem. Dit kan worden ingevuld door het samenreizen centraal te plannen. Niet-ingeplande collega’s kunnen niet meereizen. Dit is nodig om achteraf na te kunnen gaan welke werknemers met elkaar in nauw contact zijn geweest.

  -Bij instappen vindt een gezondheidscheck plaats. Bij (milde) verkoudheidsklachten is samen reizen niet toegestaan. Werknemers met klachten blijven thuis tot de klachten minimaal 24 uur over zijn.

  -Alle inzittenden moeten een niet-medisch mondmasker dragen.

  Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat voor zowel de bouw- als de groensector geldt, zal hierop zo spoedig mogelijk worden aangepast.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hendrik Jans
  Hendrik Jans
  3 jaren geleden

  Wat is dit nou weer?

  Laten we alsjeblieft de richtlijnen van de overheid volgen en niet als “branche-vertegenwoordigers” allerlei zelf bedachte aanvullende maatregelen voor waarheid verklaren. Maatregelen die 0,0 toevoegen en de administratieve en organisatorische last vergroten.

  Op de site van de overheid staat het volgende:

  “In de auto (en ander privévervoer) geldt: een mondkapje wordt geadviseerd wanneer meerdere mensen in één auto reizen en zij niet tot hetzelfde huishouden behoren.”

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm