Ook drukte in toelevering kwekerij

Toeleverende bedrijven merken dat de afzetsituatie in de sector aan het verbeteren is. Ook toeleveranciers hebben het drukker met orders.

Telermaat heeft in januari en februari een iets hogere omzet gedraaid dan voorgaande jaren, aldus directeur Peter van Dongen, hoewel: „Met twee vorstperioden in maart kan alle voorsprong weer teniet zijn gedaan.” Ook Van Krimpen ziet groei, aldus directeur Ruud van Buggenum. „10% meer in de eerste twee maanden van 2018.”

Vitelia Agrocultuur ziet een voorzichtig herstel in de sector terug in een toenemende vraag. „Vooral de handel op de retail ontwikkelt zich positief; dat leidt tot drukte met uitleveren van diverse producten”, laat directeur John Pouwels weten. „Bij ons neemt ook de vraag naar advies toe in combinatie met duurzamer kweken.”

De positieve trend zet zich volgens Pouwels dit jaar door. „Maar het weer de komende twee, drie maanden zal nadrukkelijk gaan bepalen of we ook over het voorjaar tevreden kunnen zijn.”

Bestellingen wel later

Bij Telermaat wordt wel gemerkt dat bestellingen steeds later komen. „Daardoor is plannen en in kleine hoeveelheden afroepen erg moeilijk”, legt Van Dongen uit. „Terwijl fabrikanten van met name gewasbeschermingsmiddelen ons een jaar vooraf vragen te prognotiseren.”

Ook bij toeleveranciers komt het dus steeds meer neer op snel leveren. Bekijk hier hoe Van Krimpen in Standdaarbuiten orders voor kwekers uit het magazijn haalt.

Filmpje: Arno Engels

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties