Oplossingen voor verbod stapelen opgebouwde Deense karren eind 2017 klaar

  Op initiatief van LTO Glaskracht kwam 13 september de werkgroep Taskforce Deense karren bij elkaar. Afgesproken is dat er eind 2017 een oplossing op tafel moet liggen voor het verbod op het stapelen van opgebouwde Deense karren. Deze week zullen er ‘tussenmaatregelen’ opgesteld worden, waar kwekers direct mee aan de slag kunnen.

  Bij het overleg waren kwekers, containerleveranciers, boomkwekerijsector, Stigas, LTO Glaskracht Nederland en LTO Bomen en Vaste Planten aanwezig. Samen spraken zij over de problematiek rondom het stapelen van de Deense karren.
  De opdracht aan de sector is eind december 2017 een aantal oplossingen te hebben geformuleerd. De hele sector –retail, handel en logistiek, zal hierbij betrokken worden.
  De economische impact voor de bedrijven van een verbod om te stapelen is volgens LTO Glaskracht groot, wat afhankelijk van een te kiezen oplossing ook geldt voor bijvoorbeeld milieuschade. Het niet stapelen brengt extra koeling en transport met zich mee. De Inspectie SZW heeft toegezegd met de sector mee te willen denken.
  Over twee weken zal de werkgroep weer bij elkaar komen om de ideeën te bespreken. Er wordt nu alvast een document ‘tussenmaatregelen’ opgesteld, waar kwekers direct mee aan de slag kunnen. Deze lijst zal uiterlijk maandag 18 september worden verspreid.

  Lees hier het hele bericht op de site van LTO Glaskracht Nederland.

  In De Boomkwekerij 19 leest u meer over het verbod op het stapelen van opgebouwde Deense karren. Dit nummer ligt 15 september bij abonnees op de mat.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties