Overheden lopen niet warm voor containerbomen

Als overheden bomen planten, werken zij met name met bomen uit de vollegrond. Containerbomen zijn daarbij slechts sporadisch in beeld. Maar waarom is dat eigenlijk?

De markt voor containerbomen groeit rustig maar gestaag. Overheden kiezen echter veelal voor het traditionele plantseizoen en daarmee vooral voor kluitbomen. Zij lopen niet warm voor containerbomen. Of moeten we zeggen nòg niet warm voor containerbomen?

De markt voor containerbomen groeit, maar niet richting overheden. (Foto:Zoontjens Boomprojecten)

Miriam Spermon, idverde Advies vestiging Apeldoorn, adviseert gemeenten, projectontwikkelaars en particulieren over de te gebruiken beplanting. Containerbomen? „Nee, daar grijp ik pas naar in het uiterste geval”, zegt ze. Als voorbeeld noemt ze bomenkap op een vleermuisroute, waar zo snel mogelijk bomen moesten worden teruggeplant. In dat geval verbreden containerbomen voor haar de mogelijkheden.

Onbekend maakt onbemind

Toch zijn er ook andere geluiden op te tekenen. „Onbekend maakt onbemind”, zegt bijvoorbeeld Herman Wevers, directeur van Alles over Groenbeheer.

Wat is de ervaring van Wevers? En wat doet gemeente Leiden op het gebied van containerbomen?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 12. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties