Overleg actiegroep beeldveilen en FloraHolland

Nog deze week komt er een overleg tussen de actiegroep ‘Behoud de Plantenklok’ tegen het beeldveilen van planten en Royal FloraHolland. Er is een brief van de veiling onderweg naar de groep met een voorstel hiertoe.

Wanneer het overleg gaat plaatsvinden is niet duidelijk. FloraHolland hult zich namelijk in stilzwijgen over de kwestie met betrekking tot de mogelijk extra algemene ledenvergadering (alv) over het beeldveilen van planten. Ze beschouwt een mogelijk extra alv als een interne aangelegenheid en zal daarom vragen vanuit de media of van anderen hierover niet beantwoorden.

Duidelijk is wel dat de veiling een brief stuurt naar de actiegroep om nog deze week overleg te voeren over een mogelijke extra alv. Het gesprek gaat er komen, maar het is nog niet duidelijk waar en wanneer. In ieder geval vindt het deze week nog plaats, aldus Jos Kester, woordvoerder van de actiegroep.

De actiegroep kreeg al eerder een brief van de veiling naar aanleiding van  het verzoek tot een extra alv vorige week woensdag. De veiling verzocht de kwekers hierin om hun verzoek nog eens te heroverwegen. Gistermiddag is de actiegroep naar aanleiding daarvan bijeen geweest in Aalsmeer. Vooralsnog is de actiegroep niet van plan om het verzoek tot een extra alv in te trekken. Ze blijft bij haar standpunt dat het beeldveilen van planten niet door moet gaan.

Een belangrijk argument voor Behoud de Plantenklok is de angst dat een groot deel van de handelaren zullen afvallen bij de invoering van het beeldveilen van planten en door uiteindelijk de invoering van het af-tuinveilen.

Vanavond zou er in Eenvandaag een item zijn over het naderende einde van de fysieke plantenklok. Dit is verschoven naar morgen (woensdag 23 augustus). In het item komen diverse telers en verontruste handelaren aan het woord.  Ook FloraHolland komt met een reactie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties