Partijen pakken klimaatvraagstukken in steden samen aan

Op de afgelopen vakbeurs Klimaat lieten zeven partijen uit de groene sector voor het eerst gezamenlijk zien hoe klimaatvraagstukken in steden slim en duurzaam zijn op te lossen.

Op de vakbeurs, afgelopen donderdag in Houten, presenteerden deze partijen samen De Klimaatstraat: Boomkwekerij Ebben, Cobra Adviseurs, TreeBuilders, Sempergreen Group, Boomveer, NL Greenlabel en Operatie Steenbreek.

De Klimaatstraat toonde uiteenlopende oplossingen voor klimaatvraagstukken. Zoals een innovatief ondergronds systeem dat bomen, ook in verharding, wortelruimte biedt om te groeien. Daarnaast liet de straat groensystemen voor daken en gevels zien.

Bigfoot Trees

Ebben liet naast klimaatbomen ook zogenoemde Bigfoot Trees zien: bomen die vanwege hun omvang een grote groene voetafdruk realiseren, en daarmee volgens Ebben tegenwicht bieden aan de menselijke footprint.

Bezoekers in de straat konden, via een heatmap, zien wat het effect van bomen is op de temperatuur in een stad: een groen park in een dichtbebouwde omgeving zorgt direct en plaatselijk voor een lagere temperatuur.

Volgens de partijen reageerden bezoekers enthousiast op De Klimaatstraat, reden om deze samenwerking voort te zetten. Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de straat:

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties