PHC en Vitens gaan samenwerking aan

Bij de drinkwaterwinning in veenweidegebieden door Vitens komen fulvine en humuszuren vrij. Meststoffenleverancier PHC gaat deze stoffen verkopen aan boeren en tuinders.

Meststoffenleverancier Plant Health Cure (PHC) sloot onlangs een overeenkomst met Vitens om de volledige productie aan fulvine en humuszuren van het drinkwaterbedrijf op de markt te brengen. Het gezamenlijke doel is om hiermee de bodem-, grondwater- en gewaskwaliteit te verhogen. Fulvine en humuszuren vergroten namelijk de effectiviteit van specifieke gewasbeschermingsmiddelen en verhogen de opname van mineralen en andere meststoffen.

Zeker nu de druk op het verminderen van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest toeneemt, zien beide bedrijven de samenwerking als een belangrijke stap richting duurzamere land- en tuinbouw en verantwoord gebruik van de Nederlandse bodem. Raymond Notermans, senior teeltadviseur bij PHC: “Rendement halen uit de bodem doe je met humusstoffen zoals fulvine. Deze stoffen zijn cruciaal om mineralen beschikbaar te maken in de bodem, zonder inbreuk te plegen op (natuurlijke) bodemprocessen.”

Opwaarderen

Ook Martijn Olde Weghuis van Vitens is enthousiast: “Het was al fantastisch dat we een afvalstroom die vroeger veel geld kostte om te verwerken, hebben weten op te waarderen naar een uniek en waardevol product voor de land- en tuinbouw. Door samenwerking met PHC leveren we met dit product nu ook in ons eigen gebied een bijdrage aan een gezonde, chemievrije bodem. Een mooi circulair concept, dat ook bijdraagt aan gezond voedsel en schoon (drink-)water!”

Meer informatie:

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties