Plantarium gaat niet door, Groen-Direkt zoekt nog een weg

Vakbeurs Plantarium 2020 gaat niet door. De organisatie meldt dat de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus geen ruimte bieden voor een fysieke beurs. Groen-Direkt wil wel een Najaarsbeurs organiseren, maar kijkt nog naar de vorm waarin deze kan doorgaan.

Grote evenementen zijn vanwege de coronamaatregelen tot 1 september verboden. Daarmee ziet de organisatie van Plantarium zich genoodzaakt de beurs af te blazen. „Met bloedend hart”, zegt beursorganisator Jan van Deventer. „We hebben veel werk en ambitie in Plantarium 2020 gestoken, maar we kunnen zo niet puzzelen dat we tot een andere conclusie komen.” De beurs stond gepland voor 26, 27 en 28 augustus.

„We hebben gedacht aan uitbreiding van dagen, minder deelnemers en spreiding van bezoekers, maar uiteindelijk blijft er dan voor bezoekers niet over wat zij van een beurs als Plantarium verwachten.”

„Met bloedend hart”, zegt Jan van Seventer of de afgelasting van Plantarium 2020.

Van Seventer zegt wel in te willen zetten op digitalisering. „De hele wereld is onder invloed van corona meer aan het digitaliseren. Dat geldt ook voor kwekers. We wilden Plantarium ook al eerder een digitaal podium geven, maar dat wordt nu dus alléén een digitaal podium. Hoe dit er precies gaat uitzien moeten we nog uitwerken.”

Najaarsbeurs Groen-Direkt zoekt andere vorm

Najaarsbeurs Groen-Direkt, die in dezelfde week als Plantarium zou plaatsvinden, zoekt naar een vorm waarop deze wel kan doorgaan. „We hebben onze plannen hiervoor op papier gezet en komende week leggen we deze voor aan de gemeente. Ik heb goede hoop dat we eruit gaan komen”, zegt directeur Taaf Rosbergen.

Meer over beursontwikkelingen in De Boomkwekerij 10.

Door de coronamaatregelen is de huidige beurs van Groen-Direkt ook al aangepast. Geen lagen, maar één-monster-presentaties zijn te zien. Over de opzet van de Najaarsbeurs worden nu plannen gemaakt.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties