Politie ontdekt drugslab op terrein hovenier

  Op het terrein van een hoveniersbedrijf in de gemeente Neerkant is donderdag een werkend drugslab aangetroffen. Drie mannen die aan het werk waren in het lab zijn direct aangehouden. De eigenaar van het hoveniersbedrijf is later eveneens aangehouden.

  Omstreeks 15.00 uur viel een zwaarbewapend arrestatieteam van de politie de schuur binnen en trof een werkend amfetaminelab aan. Hier waren op dat moment drie mannen (35, 42 en 47 jaar oud) aan het werk. De mannen hadden geen vaste woon- of verblijfplaats en sliepen waarschijnlijk in een gestolen camper die op het terrein stond.

  Grote ketels

  Volgens agenten is het lab qua oppervlakte niet heel groot, maar werd wel gebruik gemaakt van grote ketels waarin de drugs werd geproduceerd. Deze waren goed voor 1600 liter per stuk. Op het rommelige terrein troffen agenten nog een aantal schuren aan met daarin duizenden liters drugsafval.

  Vuurwapen

  In de camper is een automatisch vuurwapen aangetroffen. Daarnaast stonden op het terrein ook nog twee gestolen auto’s. De Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft het productieproces voorzichtig stop gezet en is aan het ontmantelen begonnen. De Dienst Landelijk Recherche trof het lab aan na een lopend onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. De verdachten zijn vrijdag voor de rechter-commissaris in Den Bosch voorgeleid.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties