Prijs van Duitse kerstbomen blijft gelijk

De prijs van in Duitsland geproduceerde kerstbomen blijft dit jaar gelijk aan vorig jaar. De kwaliteit zou dit jaar wel uitzonderlijk goed zijn.

Abies nordmanniana kost de consument dit jaar tussen de 18 en 23 euro per meter boom. Daarmee blijft de prijs gelijk aan die van vorig jaar. Dat meldt Eberhard Hennecke,  voorzitter van de vakgroep kerstbomen en kerstgroen van het Landesverband Gartenbau Nordrhein-Westfalen, Koln/Dortmund.

Volgens hem is er sprake van een uitzonderlijk goede kwaliteit die met name veroorzaakt wordt door de vele neerslag dit najaar. Hierdoor zijn de bomen mooi van kleur en zien ze er extra fris uit.

Volgens de voorzitter is er een trend naar ’bomen uit de regio’. „Bij levensmiddelen is de trend er al langer, maar bij kerstbomen zien we nu ook dat consumenten steeds vaker een voorkeur hebben voor een boom uit hun eigen regio”, aldus Hennecke.

Abies nordmanniana blijft de populairste boom in Duitsland. Het Sauerland is volgens Hennecke steeds meer de Europese draaischijf qua productie van kerstbomen.

Bron: gabot.de

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties