Prima stemming tijdens Trade Fair Aalsmeer

Na een afwezigheid van een jaar konden deze week de deuren van de Trade Fair Aalsmeer weer open voor publiek. Dat publiek kwam nog niet in dezelfde getale zoals in de tijd voor corona, maar de handelsstemming was alsnog prima.

Bezoekers die Trade Fair Aalsmeer wilden bezoeken dienden dit keer hun corona-check-app te laten te laten zien. Het was na eerdere beurzen als Groen-Direkt en GrootGroenPlus de eerste beurs waar om deze toegangcontrole werd gevraagd.

„Voor de meeste mensen vormde dit geen belemmering, maar we waren toch wel een beetje verbaasd over de reacties”, zegt Auke Heins, Manager Trade Fair en Events bij Royal FloraHolland. „De een vond het te ver gaan, de ander vond het juist niet ver genoeg gaan. De reacties waren eigenlijk net zo verdeeld als in de rest van de samenleving.”

Op de beurs stonden 643 exposanten, zo’n 10% minder dan op de laatste editie voor corona. „Het is niet altijd te duiden waarom iemand niet komt, maar ik denk dat de afname vooral coronagerelateerd is”, aldus Heins. Op de drie beursdagen kwamen 15.000 bezoekers af. In 2019 trok de beurs 17.500 bezoekers.

Veel animo bij kopers

„De beurs is goed, er is veel animo bij kopers”, zegt Ben Dames in de stand van About Plants. „We sluiten hier weinig deals maar praten met klanten over waar ze tegen aan lopen of naar op zoek zijn. We verkopen steeds meer online via Floriday. Deze beurs is vooral voor relatiebeheer.”

„Er zijn een hoop bezoekers. Het was gisteren (woensdag, red.) denk ik net zo druk als op een beursdag vóór corona”, zegt Bas van der Sar van Van der Sar Plants. Hij heeft er voor gekozen om vooral een aantal nieuwe soorten van Astilbe, Anemone en Pyracantha te laten zien. „De reacties zijn positief. Ik had net een klant die zei: doe maar vijf karren voor komend voorjaar. Zonder dat we het over de prijs hebben gehad. Sommigen willen nergens naast grijpen.”

Jelle Havermans van About Plants Zundert (rechts) in overleg met inkoper Sybren Slager van exporteur Noviflora. (Foto: Ron Barendse)

Jan Schlangen van het Duitse Saterplants laat op de beurs Prunus zien die komend voorjaar voor het eerst onder biologisch label leverbaar zijn.
Pottburri windt er geen doekjes om. Plastic moet wat dit bedrijf betreft verleden tijd zijn. Daarom brengt zij sinds 2019 deze biologisch afbreekbare potten op de markt. „We zoeken hier op de beurs klanten die orders willen afgeven aan onze kwekers. De pot is relatief duur en kwekers gaan hier niet op voorhand in kweken”, zegt mede-eigenaar Alexander Cox.
Ook het Duitse Heinje Baumschulen was met een stand aanwezig. „Alle bedrijven die hier staan hebben een relatie met de veiling”, zegt Auke Heins, Manager Trade Fair en Events van Royal FloraHolland. (Foto’s: Ron Barendse)

Meer over de Royal Holland Trade Fair in De Boomkwekerij 23.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties