Royal Lemkes haalt FSI2020 doel

Het FSI2020 doel is dat 90% van de verhandelde planten duurzaam zijn gekweekt en verhandeld. Royal Lemkes heeft dit doel samen met haar kwekers voor het lopende jaar bereikt.

Elise Wieringa, Manager Duurzaamheid, Royal Lemkes: „Ons doel is dat als je in 2020 een plant koopt er vanuit mag gaan dat je een duurzaam product in huis haalt. Dit doel kunnen we alleen bereiken door nauw samen te werken met onze partners en hen te inspireren en te faciliteren. Onze kwekers hebben in de afgelopen jaren enorme stappen gezet naar een duurzame teelt, fantastisch om te zien.”

Royal FloraHolland, Dutch Flower Group, Waterdrinker, FleuraMetz en Royal Lemkes hebben begin 2017 een manifest ondertekend om een versnelling aan te brengen voor het behalen van het FSI doel. Het doel: eind 2020 zullen de leden 90% van de bloemen en planten verantwoord kweken en verhandelen. De focus van FSI ligt op het verduurzamen van sociale aspecten en op het gebied van milieu, zoals: arbeidsomstandigheden, gelijke behandeling, gebruik van agrochemische middelen en watergebruik. Die normen liggen vast in certificeringen, zoals Good Agricultural Practice (GAP) en Global Social Compliance Programme (GSCP) in risicolanden. Royal Lemkes meet maandelijks het percentage gecertificeerd product in de Sustainable Sourcing Scan van Floridata en heeft dit doel samen met haar kwekers bereikt voor een lopend jaar.

Overigens is dit niet de eindstreep als het om verduurzaming gaat, zo zegt Wieringa deze week in De Boomkwekerij. „Kwekers zouden er goed aan doen om naar hun footprint te kijken. Niet per se omdat afnemers dit willen of vragen, maar in eerste instantie om zelf inzicht te krijgen in de milieu-impact die de productie van je product heeft. Omdat je dan daadwerkelijk ziet wat je doet en beter kan analyseren wat je anders of beter zou kunnen doen.”

Lees het hele artikel in het online magazine (met inlog) of in De Boomkwekerij die 17 juli op de mat valt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties