Staatsbosbeheer helpt bij verplanten van 1 miljoen bomen

  Staatsbosbeheer helpt komende winter de organisatie Meer Bomen Nu met het verhuizen van 1 miljoen overtallige jonge boompjes en struiken. Deze zaailingen verhuizen naar een nieuwe plek waar ze gewenst zijn. Daar krijgen ze de kans om uit te groeien tot volwassen exemplaar.

  Meer Bomen Nu is een initiatief van Meergroen, Caring Farmers, Stichting Nationale Boomfeestdag en Urgenda. De organisatie houdt zich bezig met het verplanten van ongewenste bomen uit natuurgebieden. De bomen komen bijvoorbeeld terecht bij boeren.

  Bomen uit open landschap

  Staatsbosbeheer beheert naast bossen onder andere ook veengebieden, heide en uiterwaarden, waar regelmatig jonge bomen verwijderd worden om deze gebieden open te houden. Vrijwilligers van Staatsbosbeheer en van Meer Bomen Nu verwijderen de jonge bomen onder toeziend oog van de boswachters.

  Iedereen die zich aanmeldt via www.meerbomen.nu kan vervolgens een jonge boom planten op een nieuwe plek. Dat kan zijn een achtertuin, een houtwal rondom een akker of in een nieuw voedselbos.

  Oproep gemeenten

  Meer Bomen Nu roept onder meer scholen, bedrijven en burgers op om te helpen met het verplanten. Ook doet de organisatie een oproep aan gemeenten en andere overheden. Gemeenten met ruimte voor bomen kunnen plantlocaties aanmelden. Maar ze kunnen ook een rol spelen door bijvoorbeeld scholen te betrekken bij plantdagen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties