’Sortiment voor de klok staat onder druk’

„Wij zijn in de luxe positie dat we al het hele seizoen met minder volumes en minder logistiek, meer omzet maken. Natuurlijk zijn we blij met de hoge prijzen die we beuren, maar we moeten uitkijken dat de klok geen concurrent wordt van zichzelf”, zegt Wilfred van den Beukel, veilingmeester tuinplanten bij Royal FloraHolland in Naaldwijk.

„Zolang de klokhandel duurder is dan direct, zal er meer directe handel zijn en kunnen we niet het brede sortiment voeren dat we voorstaan. De aantallen op de klok blijven flink achter op die van ’normale’ jaren. De groeivertraging door het koude voorjaar, uitval door vorstschade en juist heel veel animo, zorgen daarnaast dat de prijsvorming al het hele seizoen skyhigh is. Acer brachten de afgelopen weken veel op, Rhododendron was ongekend duur, net als coniferen in kleine potmaten en kant- en klare terrasplanten.”

Kwekers bellen

„Ondanks de relatieve stilte op de klok, zijn we veel meer dan anders aan het zoeken en bellen met kwekers om leverbare producten te vinden voor de klok, en zo het sortiment toch breed genoeg te houden.”

Wilfred van den BeukelWilfred van den Beukel is veilingmeester tuinplanten bij Royal FloraHolland in Naaldwijk. (Foto: Ron Barendse)

Wat zegt de veilingmeester over de aanvoer van lavendel? En van gemengde coniferen?

Lees de volledige rubriek in De Boomkwekerij editie 12. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al de marktrubrieken en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties