Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Klok is het meest interessante commerciële instrument

Klok is het meest interessante commerciële instrument

0
Klok is het meest interessante commerciële instrument

In december of begin januari presenteert Royal FloraHolland de uitkomsten van de discussie Versterk de klok. In Brazilië heeft men zo de eigen manieren om de veilingklok sterk te houden. Het bestuur van Veiling Holambra vindt de klok dermate belangrijk dat de tarieven voor klok, bemiddeling en webshop gelijk zijn. „De hele markt kijkt naar de klok. De klok zet de prijs.”

Algemeen directeur André van Kruijssen schotelt allereerst wat cijfers voor. Het aandeel van de klok in de omzet is 33%. 80% van de omzet van Veiling Holambra wordt gerealiseerd door planten. De omzet van bloemen wordt voor 45% via de klok gerealiseerd. Het klokaandeel van de plantenomzet is 30%. In 2017 was de veilingomzet €175 miljoen, rekent hij voor. Groot is het aandeel van de klok in de omzet derhalve niet. „De klok is voor ons belangrijk als vormer van de prijs”, zegt Van Kruijssen. „De klokomzet neemt niet af. De klok groeit dit jaar met 13%, de totale omzetgroei is 12%.”

Vorig artikel Tagetes Alumia Vanilla Cream wint Europese publieksprijs
Volgend artikel ‘Retail sales of rose are going down’
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties