GrootGroenPlus gaat niet fysiek door, wel digitaal

Er komt dit jaar geen fysieke editie van vakbeurs GrootGroenPlus. De beurs zou van 30 september tot en met 2 oktober in Zundert worden gehouden, maar corona zorgt bij de beursorganisatie voor te veel onzekerheid en onduidelijkheid.

De beursorganisatie had aanvankelijk tot 1 september de tijd genomen om tot een beslissing te komen, maar inmiddels is duidelijk dat de beurs geen onverzekerbare risico’s wil aangaan. Bovendien bleef het aantal aanmeldingen van bezoekers ver achter bij voorgaande edities.

Risico op sluiting

De beursorganisatie ziet verder problemen bij de onlangs ingevoerde regel dat het ontstaan van besmettingen kan leiden tot een sluiting van maximaal 14 dagen. Dit kan volgens de beursorganisatie tijdens de opbouw en beursdagen voor problemen zorgen. Hoewel GrootGroenPlus ervan uitgaat dat iedereen zich aan de regels zal houden, gaat het nog steeds om veel mensen én dus bedrijven en vrijwilligersorganisaties. Zij is tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord is om dergelijke onverzekerbare risico’s aan te gaan met gelden van de sector.

Tweede besmettingsgolf

GrootGroenPlus noemt verder de constatering van deskundigen, dat een tweede besmettingsgolf niet in de herfst maar waarschijnlijk al eerder zal plaatsvinden, als reden om vraagtekens te zetten bij een fysieke beurs. Bovendien zou het moeilijk zijn om bij het wel doorgaan van de beurs de karakteristieke sfeer en de kwaliteit te behouden.

Digitale editie

In plaats van een fysieke beurs kiest GrootGroenPlus nu voor een digitale editie. De beursorganisatie komt in de komende weken naar buiten met informatie hoe deze er gaat uitzien.

Voor exposanten die reeds zijn aangemeld zijn in 2020 geen kosten verbonden aan de digitale deelname. De aanmeldingen en aanbetalingen van de fysieke editie schuiven door naar de editie van 6 tot en met 8 oktober 2021.

Eerder zette de Raad voor de Boomkwekerij al vraagtekens bij te houden beurzen. GrootGroenPlus-voorzitter David Bömer noemde deze oproep ’onzinnig en overbodig’. „Wij maken sowieso een weloverwogen keuze’, aldus Bömer.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties