Stemming voor Studieclub innovatieprijs gestart

  De Studieclub Greenport Boskoop wijst dinsdag 20 februari de winnaar aan van de Stip; de Studieclub Innovatieprijs. De bijeenkomst is in Flora Boskoop en start 20 uur. Maar online kan er nu al worden gestemd op de genomineerden.

  Drie genomineerden komen in aanmerking voor de innovatieprijs:

  > Back on Track, initiatiefnemers van Lint bv en Gebr. V.d. Salm
  De logistieke uitdagingen voor de komende jaren zijn enorm. Naast de toenemende stagnatie van wegverkeer spelen in het goederenvervoer ook andere aspecten een rol zoals de strengere klimaateisen, het groeiende tekort aan chauffeurs, tol in Duitsland en kilometerheffing in België. Met de pilot ‘Back on Track’ wordt een vervoersmethode van weg naar spoor gerealiseerd.

  > Wortelborstel, Boomkwekerij A.C. Looman
  Dit apparaat borstelt de wortels aan de onderkant van de pot eraf en met 2 blazers wordt alles direct weggeblazen. Zo kan de plant, in dit geval Hortensia’s, zonder veel kracht en met behoud van een mooi wortelgestel uit de pot worden getrokken en op de kar worden gezet, klaar voor de overwintering in de koeling.

  > GoodRoots, initiatief van acht boomkwekers binnen de regio Boskoop
  De boomkwekers willen met GoodRoots de traditioneel en ambachtelijk gekweekte heesters weer nieuw leven in blazen. Zij zien het assortiment verschralen en willen daar wat tegen doen.

  Bezoekers van het kwekerscafé dinsdag 20 februari wijzen via een stemming de winnaar aan. Maar ook nu kunt u via internet al stemmen op de genomineerden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties