TCO-kwekers op zoek naar ontwikkelingsruimte

Laanboomkwekers in de regio Opheusden willen steeds vaker container­velden aanleggen om hun klanten jaarrond te kunnen ­leveren. Bij diverse gemeenten krijgen zij hiervoor vooralsnog niet de ruimte die zij zouden willen. Goos Cardol, voorzitter Tree Centre Opheusden, zat onlangs bij gemeente Buren aan tafel. „Ik heb een goed gevoel aan het gesprek overgehouden”, aldus de voorzitter.

Wat er wel mag in de gemeente Buren? Nou eigenlijk niet zo bijster veel als ik kijk naar de handhaving”, zegt de voorzitter van Tree Centre Opheusden Goos Cardol. „Eigenlijk mag je laanbomen kweken in de volle grond en dat is het dan wel”.

Dwangsommen opgelegd

In het recente verleden zijn er ondanks het huidige bestemmingsplan container­velden aangelegd in gemeente Buren. „De gemeente heeft zich er tot voor kort weinig druk om gemaakt, vandaar dat de containervelden er zijn gekomen”, aldus Cardol. „Maar de situatie is inmiddels veranderd en de gemeente heeft kwekers onlangs zelfs dwangsommen opgelegd.”

Laanboomkwekers in gemeente Buren willen uitbreiden met containervelden. Het bestemmingsplan van de gemeente staat dit echter niet toe. (Foto: De Boomkwekerij)

Toch gloort er hoop voor boomkwekers in gemeente Buren. Verruiming van de mogelijkheden voor containerteelt is namelijk de uitdrukkelijke wens van het college.

Lees het hele artikel in De Boomkwekerij 22. Een uitgebreide reactie van gemeente Buren leest u alleen in ons digitale magazine, deze reactie kwam nadat het blad naar de drukker ging. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties