’Trots om hier te mogen staan’

Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop bestaat vijf jaar. „We gaan als een jekko”, zei voorzitter Michiel Gerritsen dinsdagavond tijdens het Kwekerscafé in Boskoop.

Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop (SBGB) werd vijf jaar geleden opgericht. Zij was daarmee een voortzetting van Stichting Molenkolk, Stibos, Studieclub Boskoop en Kring Boskoop van de NBvB.
„We zijn een goed voorbeeld van hoe de hele keten – productie, handel en toelevering – kan samenwerken”, zei Gerritsen. „En dat dankzij een groot algemeen bestuur, 260 deelnemers en 7 sponsoren. Maar uitbreiding is nog steeds welkom en daar blijven we ook naar streven.”

Veel onderwerpen

Volgens de voorzitter is het belangrijk om samen dingen op te pakken. „Er zijn veel onderwerpen die aandacht vragen en daar werken we dan ook aan.’ Gerritsen is dik tevreden met hoe het nu gaat. „Ik ben trots om hier te mogen staan, we gaan als een jekko”, zei hij tegen de aanwezigen van het Kwekerscafé.

Vervolgens stipte hij de belangrijkste onderwerpen aan waarmee de SBGB zich bezighoudt: arbeid en onderwijs, beleefbare Greenport, bereikbaarheid en logistiek, economie en innovatie, klimaatbestendigheid en duurzaamheid en ten slotte modernisering teeltareaal.

Successen

De voorzitter keek ook terug op behaalde successen in de afgelopen jaren. Hij noemde onder andere sanering en verplaatsing van tientallen bedrijven van buiten de sierteeltcontour, de samenwerking met Hoogheemraadschap van Rijnland bij de vorming van een waterpool (voor onder andere vervangend water), revitalisering van het boomkwekerijonderwijs in Boskoop, miljoeneninvestering door Hoogheemraadschap van Rijnland in watersysteem Boskoop, afspraken met de gemeente over vaarbewegingen, CEMP, bufferzone Boskoop en initiatieven rondom kavelcoöperaties.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties