Twee winnaars bij houdbaarheidstest Hydrangea


Hydrangea macrophylla Magical Jewel en Hydrangea paniculata Living Pinky Promise zijn bij Royal FloraHolland als beste uit de houdbaarheidstest gekomen.

In de categorie Hydrangea macrophylla won Plantenkwekerij P. van Geest samen met veredelaar Lendert de Vos. Hun Hydrangea macrophylla Magical Jewel won volgens het onderzoeksrapport omdat de plant mooi doorkleurt en lang bloeit in zowel blauw als roze.

Vanaf links: Sandra van der Knaap (Magical), Lendert de Vos (veredelaar en kweker van Magical Jewel) en Evelyn Beckers (medewerker Post Harvest Kenniscentre, Royal FloraHolland). (Foto: Royal FloraHolland)

In de categorie Hydrangea overig won kweker Alex Schoemaker met Hydrangea paniculata Living Pinky Promise. Het keuringsrapport spreekt van een zeer stevige hortensia met donkergroene bladeren. De bloemen zijn helder wit en verkleuren in de loop van het seizoen naar donkerroze. Deze hortensia bloeit 100 dagen en is zeer winterhard.

Evelyn Beckers, medewerker Post Harvest Kenniscentre van Royal FloraHolland en Alex Schoemaker, kweker van Hydrangea paniculata Living Pinky Promise (Foto: Royal FloraHolland)

De benchmark werd in de zomer van 2020 uitgevoerd door het Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Specialisten keurden diverse tuinhortensia op bloem- en bladkwaliteit en op totale compositie. Kamerhortensia werden al langer getest, in 2020 gebeurde dit voor het eerst op een buitenlocatie ook voor tuinhortensia.

De uitreiking van de Awards vond plaats op 15 april bij Plantenkwekerij P. van Geest in Naaldwijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties